Raymon van der Biezen

Praktijkverhaal

"Het draait maar om één ding: een Olympische medaille"

Als professioneel BMX-racer kent Raymon van der Biezen de gevaren van zijn sport als geen ander. Bij de hoge snelheid op de crossbaan, ligt de kans op fysiek contact met andere fietscrossers voortdurend op de loer. Voor de topsporter uit Heesch werd in oktober 2011 de weg naar de Olympische Spelen in Londen in één klap een stuk langer. Tijdens een wedstrijd in Genève brak hij zijn pols op zes plaatsen. "Je krijgt maar een paar momenten om je voor de Olympische Spelen te plaatsen. Door zo'n blessure komt je kans op een medaille op de tocht te staan."

Van der Biezen kwam in Zwitserland ten val toen zijn teamgenoot Twan van Gendt bleef haken achter een Letse tegenstander. Van Gendt klapte tegen de grond en sleurde Raymon van der Biezen mee in zijn val. "Ik had niet in de gaten dat het gebeurde en ik viel precies tegen de oploop van de eerste bult", vertelt Raymon. "Door de hoge snelheid schoof ik nog een heel eind omhoog. Ik wist meteen dat het verkeerd zat."

Gecompliceerde breuk

Zijn droom: een Olympische medaille. Zijn blessure: een gecompliceerde polsbreuk. Mede dankzij de hulp van de Botgroeistimulator van Ossatec, haalde Raymon van der Biezen toch de Olympische finale!

In het ziekenhuis werd een gecompliceerde breuk geconstateerd. Een pin en tien schroeven moesten de boel bij elkaar houden. "Met meerdere aftakkingen had de breuk niet ongelukkiger uit kunnen vallen", licht Raymon toe. "Voor een normale breuk staat al een herstel van vier tot zes weken. In dit geval heb je het over een periode van twee maanden voordat je weer kunt trainen. In de tussentijd moet je positief blijven, vooruitkijken en hopen dat het herstel goed gaat."

Olympische droom

Om het herstel een handje te helpen, kreeg Raymon van der Biezen een Botgroeistimulator van Ossatec op zijn arm. "Dit apparaat moet het gewricht sneller laten genezen", legt Raymon uit. "Elke dag draait het maar om één ding: een medaille winnen op de Olympische Spelen." Met slechts vier kwalificatiemomenten in het vooruitzicht, is het erg belangrijk om op tijd in vorm te zijn. Dankzij zijn topsportmentaliteit en het positieve effect van de Botgroeistimulator, lukte het Raymon om in 2012 aan de start te staan van de Olympische Spelen in Londen. Hij bereikte de finale, waarin hij een knappe vierde plaats behaalde. Net buiten het podium dus, maar hij was op tijd genezen om zijn droom na te jagen. Met hulp van de Botgroeistimulator van Ossatec.

Video-interview Raymon van der Biezen

>