Jeffrey Herlings

Praktijkverhaal

"Mede door dit apparaatje heb ik opnieuw de winst gepakt"

Jeffrey Herlings won zo ongeveer alles wat er te winnen valt in de motorsport. Ook dit jaar was hij goed op dreef, totdat hij op 17 augustus zwaar ten val kwam en zijn schouderblad brak. Het seizoen leek voorbij. Door de Botgroeistimulator van Ossatec herstelde Jeffrey echter wonderbaarlijk snel en kon hij drie weken later alweer aan de start verschijnen bij de Grand Prix in Lierop. Vol overtuiging pakte hij ook daar weer de winst. "Dit apparaatje kan ik iedere topsporter aanraden. Ik dank mijn titel eraan."

Het supertalent uit het Brabantse Elsendorp is pas 19 jaar, maar heeft al behoorlijk wat blessures gehad. Toch had hij tot augustus van dit jaar nog nooit van de Botgroeistimulator van Ossatec gehoord. "Mijn arts in België, die veel topsporters behandelt, vertelde erover", blikt Jeffrey terug. "Hij adviseerde me om het te proberen. We hebben meteen actie ondernomen. Diezelfde dag nog kwam Ossatec langs om het apparaatje te brengen en uitleg te geven."

In drie weken genezen

Motorcrosser Jeffrey Herlings loopt drie weken voor een belangrijke Grand Prix een schouderbladbreuk op. Dankzij de Ossatec Botgroeistimulator kan hij toch aan de start verschijnen ... en de volle winst pakken!

Jeffrey droeg de Botgroeistimulator drie weken lang, acht uur per dag. "Je voelt er niets van, dat is prettig. Het apparaatje zit heel comfortabel, het is onzichtbaar onder je kleding en je hoort het niet." Na drie weken liet hij opnieuw röntgenfoto's maken. Tot ieders verbazing was de breuk hersteld en werd Jeffrey voor honderd procent genezen verklaard. "Normaal staat hier zo'n zes weken voor", legt hij uit. "Het snelle herstel was een geweldige meevaller, want nu kon ik toch nog deelnemen aan de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Lierop. Dit had niemand verwacht. De Grand Prix in Lierop is voor mij een soort thuiswedstrijd, en daardoor extra speciaal. Uiteindelijk won ik beide manches."

Aanrader

Na de wedstrijd in Lierop bleef Jeffrey toch pijn in zijn schouder houden. En dat terwijl de breuk aantoonbaar hersteld was. Nader onderzoek wees uit dat er door de klap van de val een zenuw in zijn schouder beschadigd is. Daardoor is het seizoen toch nog voortijdig geëindigd. "Voor het herstel van die zenuw bestaat helaas geen apparaatje, dit kan alleen met rust herstellen", aldus Jeffrey. "Gelukkig zat het seizoen er toch al bijna op. Ik ben gewoon heel blij dat ik in Lierop aan de start kon verschijnen. Die titel had ik niet willen missen. Ik kan iedereen met een botbreuk de Botgroeistimulator aanraden. Zeker als iedere dag telt, zoals bij topsporters!"

Video-interview Jeffrey Herlings

>