Heleen van den Tol

Praktijkverhaal

"Ik heb eindelijk mijn leven terug"

Heleen van den Tol uit Middelharnis liep bij een val van de trap een vervelende onderbeenbreuk op. Die herstelde amper, waardoor bottransplantatie de enige oplossing leek. Heleen, vóór haar val een fanatiek marathonloopster, liet het er niet bij zitten en ontdekte de Botgroeistimulator van Ossatec. Zij had veel baat bij de behandeling. En het mooiste: Heleen is inmiddels weer begonnen met hardlopen.

"Al een week na de val, in februari 2010, constateerden de artsen dat de breuk amper genas. Na een operatie op 5 maart werd ik wakker met een pen en verschillende schroeven in mijn onderbeen en enkel. Een maand later mocht het gips eraf, maar ik kon haast niets. Ik was een fervent hardloopster, maar nu was zelfs tien minuten langzaam wandelen te veel. Mijn enkel zwol bij de geringste inspanning op, ik kon niet meer schakelen in mijn auto en alles was een opgave. De marathons had ik al uit mijn hoofd gezet, maar als een houten klaas door het leven? Dat nooit!"

Botgroeistimulator

"De marathons had ik al uit mijn hoofd gezet, maar als een houten klaas door het leven? Dat nooit!"

"Toen de artsen aanstuurden op een bottransplantatie, schrok ik enorm. Zeker omdat zo'n operatie geen eitje is en er geen garanties zijn. Tijdens mijn zoektocht naar alternatieven kwam ik uit bij Ossatec. Zij presenteerden een manier om zonder ingreep de botaanmaak te bevorderen: de Botgroeistimulator."

Merkbaar effect

Eind mei 2011 kreeg Heleen haar Botgroeistimulator. Vanaf dat moment droeg ze het apparaat elke nacht. "Begin juli merkte ik dat mijn been minder dik werd en ik langer kon bewegen. Later die maand kon ik al vijf kilometer wandelen. Begin 2012 zijn de plaat en de schroeven verwijderd en inmiddels heb ik het hardlopen weer opgepakt. De Botgroeistimulator heeft bij mij echt het verschil gemaakt. Ik heb mijn passie en mijn leven terug!"