Lars Boom

Praktijkverhaal

"Een scheurbreukje?"

Tijdens Paris-Nice komt Lars Boom ten val. Alles moet er aan gedaan worden om weer snel voorover te liggen, hangend in het stuur. Dat is niet makkelijk met zo'n "scheurbreukje" in je elleboog. Mede op advies van de specialist in het ziekenhuis wordt een botgroeistimulator geïndiceerd.

Lars Boom komt ten val in de tweede rit in Parijs-Nice. Negen kilometer voor de finisch raakt hij betrokken bij een valpartij. In het ziekenhuis stelt men vast dat de radiuskopin, de elleboog, een breukje/scheurtje vertoont.

Naast wat schaafwonden blijkt de elleboog het meest lastig. "We hopen dat het goed gaat, want hij is met de klassiekers in het vooruitzicht, voor ons van grote waarde", laat ploegleider Merijn Zeeman weten. Alles wordt er nu aan gedaan om hem zo snel mogelijk weer fit op de fiets te helpen. Een botgroeistimuator kan de genezing versnellen.

Snel weer op de fiets

Lars Boom wil weer snel op de fiets. Alle kleine beetjes helpen om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Binnen 20 dagen fietst hij alweer.

Om het genezingsproces zo veel mogelijk te versnellen, draagt Lars Boom acht uur per dag een Botgroeistimulator van Ossatec. Dit apparaat stimuleert de genezing van het bot.

"Alle kleine beetjes helpen. Het apparaat verzorgt met een koperen spoel de stimulatie van mijn bot."

Klaar stomen voor de komende klassiekers

Na 20 dagen zit Lars alweer op de fiets. Na de rit vertelt hij dat het alweer aardig gaat. "Het is nog niet helemaal zoals ik het me wens", zo vertelt hij na de wedstrijd. "Maar het voelt alweer stukken beter."

Video-interview Lars Boom

>