Nieuwsbericht

van Ossatec Benelux BV

Een bijzondere patiënt: Jack

Naast het genezen van botbreuken bij mensen, wordt de botgroeistimulator steeds vaker ingezet bij de genezing van botbreuken of botscheurtjes bij paarden. Lees het verhaal van van Jack, geschreven door zijn eigenaresse.

Op 21 maart sloeg het noodlot toe..... Jack liep een breuk op in het haakbeentje van zijn voorbeen. We wisten meteen dat het niet goed zat, Jack is een vechter en nu stond hij er verslagen bij....

 

Dierenartsen en kliniek ingeschakeld: een operatie werd sterk afgeraden wegens te veel risico, 3 maanden boxrust en de breuk zou 90 % genezen.

Onze nachtmerrie was begonnen! Jack moest enkele dagen gespalkt worden en mocht een tijd niet gaan liggen. Slapeloze nachten betekende dit! Elke morgen liepen we ongerust naar zijn stal om te kijken of alles ok was. Met een overdosis aandacht is hij deze 3 maanden doorgekomen, vrolijker dan ons..

Dan kwam de dag die we nooit zullen vergeten en hopen nooit meer mee te maken. De eerste foto’s werden gemaakt… We waren ervan overtuigd dat we voorzichtig terug met hem mochten gaan beginnen stappen en dat alles ok was..

Na de eerste foto kregen we al iets heel anders te horen.. Er was helemaal niets genezen en het zag er zelfs slechter uit dan voorheen. Er had zich een hoop artrose rond de breuk gevormd en er was botafbraak ipv botaanmaak. Hij had totaal geen kalk aangemaakt. Er was zeer weinig doorbloeding. De dierenarts gaf ons zeer weinig tot geen hoop. De kans was klein dat Jack zelfs nog maar op de wei kon gaan lopen. Dit nieuws aanhoren was verschrikkelijk en kon niet waar zijn! Niet Jack die altijd alles voor mij gedaan had thuis en op wedstrijd en altijd een vechter was geweest met een hart van goud!

Na een dag gehuild te hebben, was het duidelijk.. opgeven gingen we niet doen!

De foto’s werden doorgestuurd naar verschillende klinieken in binnen- en buitenland en naar iedereen die we dachten dat ons misschien kon helpen. Overal waren de conclusies hetzelfde.. het zag er niet goed uit..

Dan kwamen we, via een vriendin op facebook, in contact met Ossatec. Enkele dagen na ons eerste telefoongesprek zijn we al met de botgroeistimulator begonnen. Na zes weken werden er weer controlefoto’s gemaakt, hier was al dadelijk een positieve vooruitgang op te zien. De artrose was veel minder.

We gingen dus verder met de botgroeistimulator! Jack gedroeg zich heel de tijd voorbeeldig. De foto’s werden telkens beter en uiteindelijk kregen we te horen dat we met hem mochten gaan stappen! Dit klonk zo goed!

Momenteel doet Jack het veel beter dan iemand ooit heeft durven hopen! Hij loopt correct en vrolijk in de wei en ik rijd hem zelfs weer enkele keren in de week!

Zonder Ossatec was dit nooit mogelijk geweest en hadden we hem waarschijnlijk moeten laten inslapen.. We zijn Ossatec dus eeuwig dankbaar en raden het echt iedereen aan!  

 

paard Jack in de wei na herstel van gebroken knie
Jack in de wei na herstel van zijn gebroken knie