Nieuwsbericht

van Ossatec Benelux BV

Bericht van een tevreden cliënt

Ik heb op 21 juli 2015 een gecompliceerde elleboogbreuk opgelopen, die door een traumachirurg is geopereerd. In de loop van de maanden erna bleek er geen botgroei (consolidatie) op te treden.

Mijn schouder was door mijn ongeval ook beschadigd. Daarvoor kwam ik in november 2015 terecht bij een gespecialiseerde orthopedisch chirurg. Deze raadde me aan een botstimulator voor de elleboogbreuk te gaan gebruiken.

Vele maanden en röntgenfoto’s en CT scans later leek (!!) de breuk nog steeds niet geheeld. Daarom werd besloten om opnieuw te opereren en een plaat in te brengen.

Tijdens de operatie echter, toen droeg ik de botstimulator al 4 maanden, bleek er wel degelijk een botverbinding te zijn, alleen deze was nog niet zichtbaar als ‘wit bot’ op de foto. De orthopeed gaf aan dat dit klopt en dat het pas enkele maanden later ‘wit’ zichtbaar zal worden. Maar mijn elleboog is genezen en het gaat inmiddels goed! Nodeloos te vermelden dat er geen plaat geplaatst is.

Ik hoop het nooit meer nodig te hebben, maar ik kan het iedereen aanraden. Mijn traumachirurg (vd elleboogbreuk) deed er wat schamper over, maar ik ben heel blij dat ik naar de orthopeed heb geluisterd.

Het doet geen zeer, het is makkelijk in gebruik en de accu’s kunnen zo worden thuis gestuurd, bij vervanging.

Vooral doen – het is zeer de moeite waard !!

 

Een gelukkige patient

botgroeistimulator op onderarm