Nieuws

van Ossatec

Nieuwsoverzicht

Ossatec houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Dat doen we door het plaatsen van nieuwsberichten op deze website en het uitbrengen van een nieuwsbrief enkele keren per jaar met interessante artikelen.


Een breuk die niet geneest en wachten op een operatie?

Nu ziekenhuizen de reguliere zorg steeds verder terug schalen als gevolg van covid-19, worden de wachttijden weer langer.

Om 6 tot 8 weken thuis te moeten zitten en daarnaast beperkte mobiliteit te hebben vanwege een gebroken arm of been is al vervelend genoeg.

Als daarnaast de controles uitgesteld worden en de breuk nog steeds niet goed genezen is, wordt het al snel héél erg vervelend! En dan hebben we het nog niet eens over een eventuele operatie waarvoor de wachttijd door de drukte in de zorg al snel 3 of 4 maanden is.

Dit klinkt als een horror scenario, maar het is voor veel mensen realiteit. Het goede nieuws is dat u in de tussentijd niet zinloos hoeft gaan zitten afwachten!

Lees verder >

Botbreuken top 10

In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, wordt botgroeistimulatie veel toegepast. Omdat veel Amerikanen hun inkomen kunnen verliezen bij ziekte, zetten ze alles op alles om zo snel mogelijk weer op de werkvloer te zijn.

In Nederland wordt botgroeistimulatie nog minder regelmatig toegepast. Hier wordt het vooral ingezet bij het genezen van risicofracturen.

Wanneer botgroeistimulatie wordt gebruikt, zijn de resultaten erg goed. Gemiddeld is het genezingspercentage bij het gebruik van botgroeistimulatie 85%.

 

Lees verder >
Jeffrey Herlings en Ossatec

Al jaren is Jeffrey Herlings een trouwe gebruiker van de Ossatec botgroeistimulator:-)

Fijn dat we samen met zijn behandelend arts er voor kunnen zorgen dat hij snel weer op de motor zit door de juiste ondersteuning te bieden.